Google Analytics aan Google Adwords koppelen

Google Analytics aan Google Adwords koppelen

Autocodering instellen voor koppeling

Je kan precies zien via welk kanaal een bezoeker op je website is gekomen en wat hij allemaal doet op je website. Autocodering instellen gaat heel makkelijk. Hiermee kan je ook het verschil zien tussen betaalde (Google Adwords) en niet betaalde (organisch verkeer).

Google Adwords koppel je met Analytics om betaalde bezoekers van de organische bezoekers te onderscheiden. Deze gegevens zie je in Google Analytics. Ook kan je conversies en/of doelen importeren naar Adwords.
Deze informatie is heel nuttig. Je ziet bijvoorbeeld het verschil (van klikgedrag, bestellingen en duur op je website) tussen via Adwords en organische bezoekers. Na het koppelen kan je exact zien op welk zoekwoord iemand gezocht heeft voordat hij op je website is gekomen en welke stappen hij daarna heeft genomen.

Om het mogelijk te maken dat Analytics de Google Adwords bezoekers herkent moet autocodering ingesteld worden. Volg onderstaande stappen om autocodering in te stellen en de koppeling te maken tussen Adwords en Analytics.

Stap 1. Autocodering aanzetten
Log in bij adwords.google.com, klik op het tandwiel pictogram Tandwiel pictogram Google Adwords en klik vervolgens op ‘Accountinstellingen’. Dan klik je op ‘Voorkeuren’ linksboven in je scherm.
Onder ‘Bijhouden’ staat de autocodering. Klik op ‘bewerken’ en vink ‘Autocodering van bestemmings-URL’ aan en sla de wijziging op.

Stap 2. Koppeling Adwords met Analytics
Log in bij Analytics en klik op ‘Beheerder’ (bovenaan je scherm).
Klik onder ‘Property’ (midden in je scherm) op ‘Adwords links’. Selecteer de Adwords account en let erop dat de klant-ID van Adwords overeenkomt. De klant-ID zie je direct bovenaan je scherm als je ingelogd bent bij Adwords.
Klik op ‘Doorgaan’ en dan ‘opslaan’

Vanaf nu worden de bezoekers van Adwords gemeten.
Heb je een webshop? Dan kan je ook e-commerce instellen om de verkopen (per kanaal) bij te houden.

Heb je vragen over het instellen van de autocodering of de koppeling van Adwords met Analytics? Neem dan contact met ons op.

Laat een bericht achter

Volg ons via